Cum se montează dalele de cauciuc?.

Dalele de cauciuc Comindflex sunt o alegere excelentă pentru o pardoseală elastică întrucât sunt ușor de instalat și nu necesită intervenția unui personal cu înaltă calificare. Aceste plăci sunt fabricate din cauciuc de înaltă calitate, fiind ușoare și flexibile. De asemenea, ele pot fi ușor tăiate și redimensionate pentru a se potrivi perfect spațiului în care urmează să fie instalate. Pentru lipirea acestor plăci se recomandă utilizarea unui adeziv adecvat, astfel încât să se asigure o fixare solidă și durabilă a pardoselii elastice.

Cum se montează dalele de cauciuc?

Dalele din Cauciuc sunt ușor de instalat și nu necesită neapărat intervenția unui personal calificat.

Pentru a monta dalele de cauciuc, urmați acești pași:

  1. Pregătiți suprafața: Îndepărtați un strat de 5-10 cm de pământ de pe suprafața ce urmează a fi pavată și înlocuiți-l cu pietriș sau zgură. Distribuiți pietrișul pe terasament în mod egal și compactați-l cu un vibrator cu placă. Puneți un strat de nisip uscat de cca. 2-4 cm, numit strat de egalizare, care se nivelează cu grijă. Asigurați-vă că suprafața pavată are o pantă de scurgere de 1% pentru a permite evacuarea apelor superficiale.
  2. Așezați dalele de cauciuc: Așezați plăcile de cauciuc la configurația dorită, cu atenție la poziționarea primelor pavimente, deoarece calitatea acestei operații se răsfrânge asupra întregii aranjări a elementelor succesive. Fixați plăcile prin bătăi ușoare cu un ciocan de cauciuc. Pentru a evita alunecarea pavajului, acesta trebuie să se încadreze între borduri de beton sau din granule de cauciuc reciclat.
  3. Lipiți dalele de cauciuc (opțional): Plăcile pot fi lipite între ele prin aplicarea unui strat uniform de adeziv pentru cauciuc pe marginile acestora și îmbinându-le prin presare puternică. Dacă suprafața care urmează să fie pavată este acoperită cu beton, plăcile se pot fixa și prin lipire pe șapă de beton și între ele.
  4. Tăiați dalele de cauciuc (dacă este necesar): Dacă este necesară tăierea plăcilor pentru realizarea unora mai mici, această operație se va executa cu orice tip de cuțit sau fierăstrău electric.

Rețineți că plăcile se pot dilata sau contracta cu ± 3 mm/m în funcție de temperatura la care sunt supuse, deci trebuie să aveți în vedere acest lucru în timpul instalării.

Contactați-ne dacă doriți să achiziționați dale din cauciuc.