Plăci și pavele din granule de cauciuc reciclat – Specificatii

Durabilitatea (fiabilitatea) și întreținerea produsului

Plăci și pavele din granule de cauciuc reciclat – Criteriile esențiale de durabilitate se referă la menținerea în timp a caracteristicilor mecanice, conferind produsului siguranță în exploatare.

Garanția pentru plăcile și pavelele din granule de cauciuc reciclat, în condițiile respectării cerințelor de manipulare, ambalare, depozitare în spații uscate, ferite de îngheț sau căldură excesivă conform instrucțiunilor producătorului, este de 5 ani.

Producătorul asigură o durabilitate în exploatare a plăcilor și pavelelor din granule de cauciuc reciclat de minim 20, în condițiile respectării domeniilor de utilizare, tehnologiei de aplicare și în condiții normale de exploatare.

Întreținerea curentă se realizează prin curățare cu peria sau mătura. Petele care persistă pe suprafață, după periere, îndepărtează cu o lavetă umezită cu apă sau cu soluție de detergent cu pH neutru.

Nu se vor utiliza pavimentele la realizarea de pardoseli care ar putea veni în contact cu substanțe chimice agresive (clor, acizi, substanțe caustice).

Pentru deszăpezirea pavimentelor nu se vor folosi unelte sau utilaje cu lame metalice.

Plăcile și pavelele din granule de cauciuc reciclat, fiind elastice, au capacitate crescută de absorbție a șocurilor mecanice. Datorită proprietăților antiderapante (nefiind alunecoase nici când sunt ude) oferă siguranță în exploatare. De asemenea, ajută la protejarea mediului, prin reciclarea anvelopelor uzate, reducând cantitatea de deșeuri şi poluarea mediului înconjurător.