Plăci și pavele din granule de cauciuc reciclat – Specificatii

Plăcile și pavelele din granule de cauciuc reciclat care fac obiectul prezentului agrement tehnic au diverse dimensiuni și aspect astfel:

– placă elastică, cu fața exterioară plană, rugoasă, iar cea posterioară plană, rugoasă sau profilată (cu picioruşe) în funcție de grosime.

Dimensiunea unei plăci este de 1000mm x 1000mm, 1020mm x 770mm sau 500mm x 500mm, iar grosimea poate varia între 15mm şi 60mm (cu partea posterioară profilată începând de la 20mm.

Plăcile cu grosimea de 40mm au fost notate CI, cele de 30mm, C2 și cele de 20mm, C3). Greutatea unei plăci cu grosimea de 20 mm este de aproximativ 14 kg + 0,5kg.

– bordură, cu dimensiuni 50cm x 16cm x 5cm

– dale tip dublu T, cu dimensiuni de 25cm x 20cm x 4cm

– cuburi tip scăunel, cu dimensiuni 40cm x 40 sau 50cm x 50cm.

Plăcile și pavelele din granule de cauciuc reciclat sunt fabricate dintr-un amestec de granule de cauciuc reciclat, liant poliuretanic lichid, catalizator și coloranți.

Plăcile și pavelele din granule de cauciuc reciclat se pot realiza într-o gamă largă de culori în funcție de solicitarea clientului, culorile uzuale fiind roșu, negru, verde.

Acestea se livrează aşezate pe paleți din lemn cu dimensiunile de 1250mm x 1250mm. Pe un palet se așează un număr de plăci astfel încât înălțimea să nu depăşească 1500 mm (de exemplu la grosimea de 30mm – 50 de plăci).

Paleții se acoperă cu folii de plastic și se depozitează în magazii uscate, aerisite, lipsite de umezeală și de expunere la temperaturi ridicate.

 Plăci și pavele din granule de cauciuc reciclat – acestea se utilizează în construcții ca pardoseală de exterior pentru:

– locuri de joacă (parcuri,  curtea grădinițelor, şcolilor, etc),

– terenuri de sport (baschet, tenis,  handbal, etc),

– zona din jurul bazinelor de înot

– terase, balcoane, alei, curți.

Plăcile și pavelele din granule de cauciuc reciclat nu sunt cuprinse în lista noxelor cancerigene sau substanțelor potențial cancerigene din Regulamentul Parlamentului European și al Consiliului European (CE) nr. 1907/2006 privind înregistrarea, evaluarea, autorizarea și restricționarea substanțelor chimice (REACH) cu modificările din Regulamentul Parlamentului European și al Consiliului European (CE) nr. 1272/2008. 

Durabilitatea (fiabilitatea) și întreținerea produsului

Plăci și pavele din granule de cauciuc reciclat – Criteriile esențiale de durabilitate se referă la menținerea în timp a caracteristicilor mecanice, conferind produsului siguranță în exploatare.

Garanția pentru plăcile și pavelele din granule de cauciuc reciclat, în condițiile respectării cerințelor de manipulare, ambalare, depozitare în spații uscate, ferite de îngheț sau căldură excesivă conform instrucțiunilor producătorului, este de 5 ani.

Producătorul asigură o durabilitate în exploatare a plăcilor și pavelelor din granule de cauciuc reciclat de minim 20, în condițiile respectării domeniilor de utilizare, tehnologiei de aplicare și în condiții normale de exploatare.

Întreținerea curentă se realizează prin curățare cu peria sau mătura. Petele care persistă pe suprafață, după periere, îndepărtează cu o lavetă umezită cu apă sau cu soluție de detergent cu pH neutru.

Nu se vor utiliza pavimentele la realizarea de pardoseli care ar putea veni în contact cu substanțe chimice agresive (clor, acizi, substanțe caustice).

Pentru deszăpezirea pavimentelor nu se vor folosi unelte sau utilaje cu lame metalice.

Plăcile și pavelele din granule de cauciuc reciclat, fiind elastice, au capacitate crescută de absorbție a șocurilor mecanice. Datorită proprietăților antiderapante (nefiind alunecoase nici când sunt ude) oferă siguranță în exploatare. De asemenea, ajută la protejarea mediului, prin reciclarea anvelopelor uzate, reducând cantitatea de deșeuri şi poluarea mediului înconjurător.